LEAN Procesmanagement

Bij Qolor geven we advies en implementeren we. Dat doen we om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Alsof het ons eigen bedrijf is. We handelen onafhankelijk en integer en met de bedoeling om uw organisatie, uw mensen en onszelf te blijven ontwikkelen. We zoeken altijd de optimale aanpak voor uw organisatie. Door de ‘harde’(methodes en tools) en de ‘zachte’ kant (mensen en cultuur) te combineren, behalen we goede resultaten en zorgen we ook dat de aanpak en de resultaten goed in uw organisatie geborgd worden. Lean is een methode die goed past in deze aanpak. Bij Qolor werken we met ervaren Black Belts die u ondersteunen in de rol van projectleider/implementatiebegeleider, coach en/of trainer.

 

Project Management
Lean projecten raken de organisatie en cultuur. Met onze aanpak weet u zeker dat de doelen die u stelt voor de Lean implementatie ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Wij werken met u aan de invoering en zijn pas tevreden als u zelf in staat bent de Lean aanpak te onderhouden en verder uit te bouwen. U kunt rekenen op de ondersteuning die past bij uw organisatie en uw branche.
Consultancy
Bij Qolor adviseren en implementeren we, alsof het ons eigen bedrijf is. We handelen onafhankelijk en integer en met de bedoeling om uw organisatie, uw mensen en onszelf te blijven ontwikkelen. We zoeken altijd de optimale aanpak voor uw organisatie. Door de ‘harde’(methodes en tools) en de ‘zachte’ kant (mensen en cultuur) te combineren, behalen we goede resultaten en zorgen we ook dat de aanpak en de resultaten goed in uw organisatie geborgd worden.
Coaching
Veranderen is mensenwerk. Lean gaat om het veranderen van gedrag van medewerkers en managers. Onze Black Belts weten uit eigen ervaring wat het betekent om Lean manager te zijn. Afhankelijk van de managementstijl en individuele behoeften begeleiden we managers en projectleiders in hun rol als Lean manager; de leidinggevende die medewerkers faciliteert in het bereiken van een efficiënte en kwaliteitsbewuste organisatie.

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN

 • Lean Implementatie - Customer Services Organisatie
  Bureau Veritas
  Lean Implementatie - Customer Services Organisatie

  "De Qolor-consultant heeft een zeer goede mensenkennis. Hij draait zijn handen nergens voor om en kan iedere situatie goed inschatten. Hij kan grote projecten zeer goed leiden en overziet een situatie heel snel en handelt dan ook snel. Bij Bureau Veritas heeft hij zeer goed werk geleverd in het Lean programma."

 • Review project management aanpak
  OCLC
  Review project management aanpak

  Review project management aanpak

  “Qolor hielp ons snel en efficiënt inzicht te verkrijgen over de wijze waarop wij projecten doen. Met een op maat, creatief programma doorzagen zij snel onze organisatie en kwamen zij met praktische aanbevelingen, passend voor onze organisatie. Aanbevelingen waar we echt wat mee kunnen.“

  OCLC is een samenwerkingsverband van bibliotheken zonder winstoogmerk dat research doet, programma's ontwikkelt en services biedt die bibliotheken helpen om de kennis van de wereld te delen, evenals de achterliggende werkprocessen. De activiteiten en investeringen worden direct beïnvloed door de wensen en behoeften van onze leden. De leden bestaan uit allerlei soorten bibliotheken afkomstig uit 113 landen. Het OCLC-samenwerkingsverband vertegenwoordigt onder andere wetenschappelijke, openbare, academische en speciale bibliotheken, evenals groepen en consortia.

  De Nederlandse vestiging van OCLC heeft Qolor gevraagd OCLC een toets uit te voeren naar de status van hun Project Management organisatie. De Qolor consultants stelden een op maat gemaakt kort, eenvoudig en creatief traject voor waarbij interactie met de OCLC medewerkers intensief was. Door de brede ervaring, goed inzicht in de organisatie en duidelijke communicatie voerden de consultants het onderzoek snel en efficiënt uit. Qolor stelde een bondige rapportage op met praktische aanbevelingen voor de korte en lange termijn, die goed passen bij onze organisatie. De verbeterde werkwijze is snel en succesvol is ingevoerd met direct als direct gevolg een hogere klant tevredenheid.

 • Introductie Wet Lokaal Spoor regio Amsterdam
  Gemeente Amsterdam
  Introductie Wet Lokaal Spoor regio Amsterdam

  Introductie Wet Lokaal Spoor regio Amsterdam

  "Ik heb de Qolor consultant leren kennen als iemand die in staat is om in korte tijd bedrijfsprocessen te analyseren en knelpunten bloot te leggen. De door hem uitgevoerde analyses leiden tot praktische verbeterpunten op basis waarvan een organisatie effectiever kan worden ingericht.
  Door een zakelijke en prettige manier van communiceren bereikt hij dat mensen zicht vrij voelen om te praten en zicht gestimuleerd voelen om dieper na te denken."

MAAK KENNIS MET ONZE CONSULTANTS

 • Abdelkarim Hafidoun
  Lean 6 Sigma Black Belt
  Bedienen en dan pas verdienen
  Abdelkarim Hafidoun
  Lean 6 Sigma Black Belt

  Klanten vinden het steeds belangrijker dat een adviseur goed luistert naar hun wensen en behoeften, om het daarna door te vertalen naar de beste oplossingsrichting en niet andersom!

  Dat doe ik niet door aan de zijlijn met dikke rapporten te zwaaien, maar door de mouwen op te stropen, de juiste structuur en oplossingsrichtingen te selecteren.  Al ruim tien jaar begeleid ik opdrachtgevers uit verschillende sectoren in het bepalen en behalen van hun (strategische) ontwikkeldoelstellingen. Dit doe ik op de totale breedte van het werkveld van een organisatie (bv dmv LEAN). Daarbij hanteer ik een “out of the box” benadering en daag ik op opdrachtgevers uit om buiten hun comfortzone te treden.  Ik weet door mijn persoonlijke eigenschappen, kennis en leidinggevende vaardigheden bij anderen rust en vertrouwen te kweken. Ik heb een verbindend karakter en weet mijn relaties (van medewerkers tot externe partijen) op een natuurlijke manier voor mij te winnen en te enthousiasmeren. Daarmee haal ik gedragen resultaten.

 • Koen Kuiphuis
  Lean 6 Sigma Black Belt
  Verandering is onvermijdelijk, groei is bewust
  Koen Kuiphuis
  Lean 6 Sigma Black Belt

  Ik zoek en vind met de mensen om me heen verbetering. Hierbij waardeer ik de talenten van anderen en geniet ik ervan om nieuwe inzichten op te doen. Functioneel kritisch ben ik in eerste instantie naar mezelf en daarna ook richting mijn omgeving.

  Op basis van bijna 20 jaar ervaring weet ik dat de rechte weg van A naar B meestal niet bestaat. Daarom zorg ik ervoor dat ik steeds op de hoogte blijf en tijdig bij kan sturen. Ik vind het leuk en zinvol om regelmatig samen dingen van een andere kant te bekijken.

  De geestelijke flexibiliteit die je daarmee ontwikkelt, helpt vaak met het vinden van een nog betere route naar het einddoel. 

  Alle methoden en technieken die ik beheers zijn hierbij voor mij hulpmiddelen die ik inzet op het moment dat ze waarde toevoegen

 • Paul Zunderdorp
  Partner | Lean 6 Sigma Black Belt
  Overzicht en inzicht
  Paul Zunderdorp
  Partner | Lean 6 Sigma Black Belt

  Mijn passie is om mensen en organisaties te leren hoe ze zelf hun ontwikkeling kunnen versterken.

  Ik ben van nature een mentor. Als je iemand die honger heeft te eten geeft, help je hem niet te voorkomen dat hij honger krijgt. Als je diegene leert hoe hij voedsel moet verbouwen, zorg je dat hij nooit meer honger hoeft te krijgen!

  In veel bedrijven wordt er hard gewerkt aan ‘symptoombestrijding’, zonder dat de echte oorzaak wordt aangepakt. Ik werk aan structurele verbeteringen en dus aan het voorkomen van toekomstige problemen. Daar kan ik met al mijn ervaring binnen andere bedrijven en mijn oprechte interesse in wat mensen drijft, toegevoegde waarde leveren. Los van de waan van alle dag kritisch kijken naar wat er speelt en daar oplossingen voor zoeken die passen bij het bedrijf en bij de mensen die het moeten gaan uitvoeren.

 • Rolph Weynen
  Lean 6 Sigma Black Belt
  Optimaal resultaat, verbetering en zichtbaar toegevoegde waarde
  Rolph Weynen
  Lean 6 Sigma Black Belt

  Procesmatige en “fact based” denker die de professionals kan inspireren, overtuigen en meenemen in veranderende omgevingen. Hij aard uitstekend in een deadline gedreven omgeving.

  Zijn passie is om specialisten en management uit hun comfortzone te halen en zo te begeleiden dat verandering geen “eng” woord is, maar een noodzakelijkheid. Continue veranderen. De verandering kan uit verschillende hoeken komen (wet en regelgeving, beleid, gewijzigde klantbehoefte etc). Hij wil de organisatie zo inrichten dat het wendbaar, rechtvaardig en flexibel is zonder afbreuk te doen op de klanttevredenheid, medewerkertevredenheid en rentabiliteit.

Quickscan

Met de Qolor Lean Quick Scan krijgt u snel en op hoofdlijnen inzicht in hoe 'Lean' uw organisatie is.

De Qolor Lean Quick Scan bestaat uit vijf onderwerpen met elk vijf stellingen.   Per onderwerp dient u de stelling te selecteren die het meest op uw situatie van toepassing is.

Na het voltooien van de Qolor Lean Quick Scan wordt u  gevraagd om uw persoonlijke gegevens achter te laten.  De uitkomst van de Quick Scan wordt dan per mail naar u toegezonden.  

Aansluitend zal een Qolor Lean 6 Sigma Black Belt binnen vijf werkdagen contact met u opnemen om de resultaten nader met u door te nemen zodat u zo concreet mogelijk aan de slag kunt gaan met de aanbevelingen.